Zondagse vitaminen voor 24 mei

Gezamenlijk gebed van paus Franciscus op 24 mei om 12.00 uur

Op zondag 24 mei om 12.00 uur sluit paus Franciscus de Laudato Si-week af met een gebed waar hij alle katholieken en mensen van goede wil voor uitnodigt. In Bennekom is deze oproep overgenomen door de Hervormde Kerk, de Ontmoeting en de Brinkstraatkerk. De voorgangers aldaar zullen deze zondag elk op hun eigen wijze aandacht besteden aan (5 jaar) Laudato Si.

Laudato Si is de oproep van de paus van 5 jaar geleden om in de gehele wereld massaal samen te werken, grenzen te overschrijden en gedragspatronen aan te passen voor het behoud van onze wereld die 7 miljard mensen met elkaar delen. Juist in deze tijd van een pandemie is de analyse en de oproep van Laudato actueler dan ooit. We hebben van het ene moment op het andere allemaal ons levenspatroon moeten aanpassen. En meer dan ooit wordt er een beroep gedaan op ieders solidariteit met degenen voor wie het leven ongekend zwaar is geworden.

U vindt een mooie Nederlandse vertaling van het gebed van de paus op: laudato-si.nl/Gemeenschappelijk gebed bij het vijfjarig jubileum van Laudato_si .
In het Engels vindt u het gebed hier: https://laudatosiweek.org/prayer/

Bidt u ook mee om 12.00 uur?