Maria Virgo Regina zamelt in juli opnieuw in voor de Voedselbank Ede

Hoewel we als kerk in de voorbije Vastentijd ook al hebben meegedaan met de Estafette Actie Bennekom voor de Voedselbank Ede, als gezamenlijk project van de Bennekomse kerken, dreigde de estafette in de maand juli te stranden. Dat is jammer want ruim 120 personen en gezinnen binnen de gemeente Ede zijn erg afhankelijk van de hulp die ze via de Voedselbank krijgen. Zeker in Corona-tijd zijn de perspectieven voor deze gezinnen er niet beter op geworden. Vandaar dat we als Pastoraatsgroep en Caritas van onze kerk het initiatief hebben genomen de estafette in juli van de huidige “loper” (ijssalon La Fontana) over te nemen. Op deze manier kunnen we ook in de zomermaand iets extra’s betekenen voor de vele gezinnen in nood.
We nodigen u daarbij van harte uit aan deze actie mee te doen. Wat houdt deze actie in en wat vragen wij?
Gedurende de maand juli staan er kratten bij de parochiewacht in de Torenzaal. De parochiewacht is elke werkdag aanwezig van 10:30 uur – 11:30 uur. In deze kratten kunt u levensmiddelen plaatsen die u beschikbaar stelt aan de Voedselbank. De kratten worden wekelijks geleegd door de Voedselbank Ede.

Let wel: het gaat hier uitsluitend om houdbare kruidenierswaren als conserven, pasta, groente in pot, meelwaren, zoet broodbeleg als jam of pindakaas, thee, koffie, suiker, rijst, et cetera, maar ook om luiers, schoonmaakmiddelen, shampoo, tandpasta, wasmiddel en dergelijke.
En wilt u alstublieft geen verse of beperkt houdbare levensmiddelen in de kratten plaatsen? De kratten worden niet elke dag opgehaald en de levensmiddelen zouden, zeker in de zomer, snel bederven. Dat zou erg jammer zijn!

Mocht u niet naar de parochiewacht willen of kunnen komen, dan kunt u ook een bijdrage overmaken op rekeningnummer NL54 ABNA 0432 3668 06 van de Voedselbank Ede.
Samen met u kunnen we van deze actie een succes maken. Hartelijk dank voor uw hulp en bijdrage!

Namens de Pastoraatsgroep en Caritas,
Rita van Doesum-Karsten en Huub Oude Vrielink.