Kerkproeverij in de RK Kerk – met extra info inz Corona

Op zondag 11 oktober wordt in onze Maria Virgo Regina Kerk aan de Heelsumseweg de jaarlijkse Kerkproeverij gehouden, met Guido Dieteren als voorganger en met cantors van het gemengd koor. De Kerkproeverij begint om 10:00 uur.

Wilt U eens een keer een katholieke viering meemaken of bent u zelf iemand die nog niet naar de kerk durft te komen en wilt u het toch een keer proberen? Dit is de gelegenheid om eens kennis te maken met een zondagsviering in de MVR Kerk. Het is wel noodzakelijk dat U zich van te voren aanmeldt op onze website via deze pagina: “aanmelden viering

U kunt gerust naar de kerkproeverij komen. Ervaringen tot dusver hebben uitgewezen dat naar de kerk gaan veilig kan. Nadat U zich aangemeld heeft, ontvangt U een bevestigingsmail. Als u naar de kerk komt, wordt gecheckt of U zich aangemeld heeft en na het ontsmetten van de handen, wordt u een plaats in de kerk gewezen. De zitplaatsen zijn gemarkeerd op de banken en zijn op ruim 1,5 meter van elkaar. Meezingen is niet toegestaan.

LET WEL: de heteluchtverwarming in de kerk zal tijdens de vieringen niet aan zijn. De kerk zal, nu het kouder wordt, wel voorafgaand aan de viering verwarmd worden. Maar de ervaring leert dat de kerk ook vrij snel afkoelt wanneer de verwarming weer uit gaat. Zorg dus voor warme kleding als u naar de kerk komt en neem eventueel een fleecedeken mee. Om tocht te voorkomen, zullen de ramen tijdens de viering gesloten worden.

Als het veiliger voor u voelt dan kunt u in de kerk een mondkapje dragen wanneer u naar uw zitplaats loopt en wanneer u de kerk weer verlaat.

Het Aartsbisdom Utrecht besluit pas vrijdagavond hoe er wordt gereageerd op het advies van minister Grapperhaus, omdat er ook op vrijdag nog overleg tussen de kerken en de minister plaatsvindt. De Titus Brandsma parochie heeft daarom besloten om de eventuele maatregelen pas na de viering van komende zondag te laten ingaan. Dit betekent dat tijdens de Kerkproeverij dezelfde regels gelden als bij de afgelopen vieringen. Helaas is koffiedrinken na afloop van de viering voorlopig niet meer toegestaan.