Wij en Afrika: door klimaat verbonden

Binnen de parochie loopt in de vastentijd het project `Lopend Vuur`. Elke geloofsgemeenschap organiseert een bijeenkomst of activiteit, waarvoor de andere locaties worden uitgenodigd. Bennekom organiseerde de laatste twee jaar bijeenkomsten met het thema duurzaamheid toegepast op voeding en kweken en gebruik van voedsel. Ook dit jaar kozen we voor het thema duurzaamheid, maar nu verder van huis in ontwikkelingslanden.
Op dit moment is bij ons klimaatverandering een hot item. We zijn er heel druk mee. Maar hoe zit het elders in de wereld, met name in ontwikkelingslanden. Zij dragen nauwelijks bij aan de opwarming van de aarde, maar ondervinden er wel de gevolgen van. Wat die gevolgen voor ontwikkelingslanden zijn, zal worden toegelicht door Gijs Aarts.
Gijs Aarts, tot voor kort werkzaam voor de noodhulp- en ontwikkelingsorganisatie Cordaid, kan putten uit meer dan 30 jaar ervaring in ontwikkelingssamenwerking. Hij zal specifiek ingaan op de problematiek in Oost Afrika op het gebied van duurzaamheid en klimaatsverandering. Hierbij zal hij trachten een link te leggen tussen de ontwikkelingen op dat gebied hier en daar.
Na de voordracht van Gijs is er gelegenheid om samen over dit thema te discussiëren en te kijken wat onze verantwoordelijkheid en betrokkenheid is voor/bij gevolgen van klimaatsverandering in ontwikkelingslanden.

De bijeenkomst is in de Maria Virgo Regina kerk op dinsdag 26 maart en begint om 20 uur. U komt toch zeker ook?
Werkgroep duurzaamheidsavond