Vanaf 25 november kleurt onze toren oranje – actie “Orange the World”

Vanaf 25 november worden in het kader van ‘Orange the World’ beeldbepalende gebouwen in de Food Valley 16 dagen lang oranje verlicht:
de Cuneratoren in Rhenen, de Concordiamolen in Ede, hotel De Wereld en het gemeentehuis van Wageningen, het gemeentehuis van Renkum èn onze kerktoren!
Dat is vanwege de wereldwijde actie Orange the World, mede op initiatief van Soroptimistclubs wereldwijd, waarmee aandacht wordt gevraagd voor het bestrijden van geweld tegen vrouwen en meisjes. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst voor hen, zonder geweld.

In Bennekom, Ede, Renkum, Rhenen en Wageningen
De actie in Ede wordt op maandag 25 november om 19.00 uur gehouden bij Cultura, met uitzicht op de oranje verlichte Concordiamolen. Dan wordt na een kort optreden van Valley Voices Vocal Group door stadsdichter Larissa Verhoeff een gedicht voorgelezen, dat zij speciaal voor deze actie heeft gemaakt. Hierbij zijn wethouder Hester Veltman en leden van Soroptimistclub Ede en andere sympathisanten aanwezig, waarna de oversteek naar de molen wordt gemaakt voor een foto van de actie.
Larissa Verhoeff draagt het gedicht vervolgens om 20.00 uur voor bij de RK Maria Virgo Regina-kerk in Bennekom, in bijzijn van Bennekomse Soroptimisten.
In Rhenen, Wageningen en Renkum vinden ook op dat tijdstip eigen acties plaats.