Leerhuis Bennekom 2019-2020

“Het Leerhuis” startte al weer 19 jaar geleden op eigen initiatief van een aantal deelnemers aan toerustingscursussen. Sinds 2004-05 worden de avonden begeleid door John Rademakers, liturgist, betrokken bij Bijbel en liturgie. Als vrijwilliger is John seniorenpastor in de Maria Magdalenaparochie (Over Betuwe.)

Dit jaar is gekozen voor het onderwerp: “Het boek van de vreugde” Een verslag van een bijzonder ontmoeting en samenspraak tussen Bisschop Desmond Tutu en de Dalai Lama Twee mensen die beiden veel tegenslagen moesten overwinnen: Bisschop Tutu, de Anglicaanse aartsbisschop van Kaapstad en zijn strijd tegen de blanke overheersing in Zuid Afrika ten tijde van Mandela’s gevangenschap De Dalai Lama die onder druk van Chinese leiders is moeten vluchten naar India. Daar leeft hij nu in ballingschap. In dit verbanningsoord, spreken zij een week lang over de vreugde. Hoe bewaar je de vreugde als de wereld lijdt, als je boos bent, verdrietig, eenzaam, jaloers, als je pijn hebt, ziek bent en nooit meer beter wordt? Hoe ontwikkel je een mentale weerbaarheid tegen alles wat de vreugde in de weg staat? Samen maken zij dit boek als een cadeau voor iedereen. Het is samengesteld door Douglas Abrams een journalist die bij de gesprekken aanwezig was. Zij laten zien hoe vreugde kan groeien van een voorbijgaande emotie tot een blijvende, solide levenshouding. Het is een ontmoeting tussen de boeddhistische en de christelijke traditie met als kernboodschap: Vreugdevol leven bereik je door anderen vreugde te brengen Zeer de moeite waard om de grote lijnen van dit boek in de loop van 6 avonden onderwerp te maken van een onderling gesprek:

  • Dalai Lama en Desmond Tutu met Douglas Abrams: Het Boek van de Vreugde ‘Uitgever: Harper Collins 352 pagina’s ISBN 9789402700459 Paperback € 12,50

Leiding: John Rademakers
Data in 2019:
derde maandag van september 16 september
tweede maandag van oktober 14 oktober
tweede maandag van november 11 november
tweede maandag van december 9 december
Data in 2020:
tweede maandag van januari 13 januari
tweede maandag 10 februari

Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Plaats: Torenzaal van de R.K. kerk Maria Virgo Regina in Bennekom
Contactpersonen: Riet Kroes en Truus Appelman
contact opnemen kan via ons contactformulier
Kosten: €30,- per persoon voor de 6 avonden.
Aantal deelnemers: minimaal 12 personen