Vastenactie 2018: ‘Gaan waar niemand gaat’

De veertigdagentijd is weer begonnen. Een tijd waarin we onze aandacht richten op mensen die onze steun kunnen gebruiken, of dat nu ver weg is of juist heel dichtbij.
Voor ons jaarlijkse Vastenactieproject gaan we dit jaar naar Mbala in het uiterste noorden van Zambia. Het is een van de armste districten van Zambia, waar de hiv/aids epidemie enorm heeft toegeslagen. De zusters van de Heilig Harten van Jezus en Maria zetten zich in waar de nood het hoogst is. Zij gaan de sloppenwijken in om te zorgen voor de door hiv getroffen families. Zij richtten het Households in Distress-programma op, dat we dit jaar via Vastenactie steunen.
Er staat een heel informatieve video van 6 minuten op de website Armoedebestrijding in Mbala, Zambia.

Tijdens de veertigdagentijd hangt in onze kerk de Hongerdoek ‘Ich bin, weil du bist’. Een prachtige Hongerdoek gemaakt door de in Nigeria geboren kunstenaar Chidi Kwubiri.  Als u er meer over wilt lezen kunt u dat hier vinden.

Binnenkort worden de vastenzakjes rondgebracht en voor Pasen weer bij u opgehaald.
De werkgroep MOV van onze geloofsgemeenschap Bennekom beveelt het project van harte bij u aan en hopen dat ook u deze Zambiaanse gemeenschap wilt steunen.