Verslag 1e communieviering

De Eerste Heilige communie
Zondag 17 april was het zo ver. Een enthousiaste groep van 15 kinderen heeft hun Eerste Heilige Communie gedaan tijdens de gezinsviering onder leiding van Hans Lucassen en Pater Beemster.

Tijdens de voorbereidingen, waarin de kinderen in een aantal bijeenkomsten samen hebben toegewerkt naar deze dag, is onder leiding van Christianne en Thera een gezellige groep ontstaan. De bijeenkomsten op zondagochtend, maar ook de Pesach maaltijd en de rondleiding in de kerk zijn met veel plezier bijgewoond. De kinderen vonden het erg leuk om tijdens de rondleidingen in de kerk met de klasgenootjes te mogen vragen wat alle bijzondere symbolen in de kerk nou betekenen. “Ik vond het heel bijzonder dat er naar aanleiding van de vragen over de paaskaars en de alfa en omega tekens, we spontaan het idee kregen om het lied ‘Van A tot Z bent u de hoogste Heer, Alfa en Omega en nog zo veel meer’ te zingen”.

communicantjes2016-1024px

Afgelopen zondag mochten dan eindelijk de mooie kleren aan en de haren mooi gekapt. Het feestelijke gevoel werd versterkt door de zon die door de ramen naar binnen scheen en de mooie versiering van fleurige slingers en mooie foto’s. “Ik vond het heel leuk om met mijn nieuwe kleren in de mooie kerk te zijn, samen met alle andere communicantjes”. “Pater Beemster had ook een heel mooi bijzonder Priesterkleed aan uit Afrika”. “Ik was heel blij omdat de kerk helemaal vol zat met familie en allemaal andere mensen”. “Ik vond het wel spannend om met de kaarsen aan de volle kerk in te komen lopen”. Het was een ongedwongen en warme viering waarbij Hans Lucassen en Pater Beemster zowel de kinderen, als ook het gezin en de overige familie en aanwezigen betrokken en op een warme en toegankelijke manier toespraken. Het kinderkoor gaf de viering een vrolijke kleur met feestelijke en leuke liedjes. “De viering zelf ging supersnel voorbij. Het was enorm grappig hoe de pastoor alle kinderen ging voorstellen, ik denk dat ik het hardst van iedereen mijn naam heb geroepen”. “Ik vond het heel leuk dat mijn juf kwam voorlezen”. “Het was best wel spannend om dat hele stuk met de beker wijn naar voren te mogen lopen”.

Samen met het gezin mochten de communicantjes één voor één naar voren komen om voor de eerste keer hun communie te krijgen. Daarna mochten pas alle andere mensen naar voren komen voor de communie. “Vanaf nu mag ik ook meedoen met jullie met de communie”.

Na afloop was er gelegenheid om in het zonnetje nog even gezellig af te sluiten met een kopje koffie. En daarna werd het feest thuis voortgezet. “Ik vond de bijbel heel erg mooi, met mooie plaatjes”. “Hij ligt op mijn nachtkastje”. ”Ik heb hem al uitgelezen, ik vond de verhalen erg mooi”. “Ik ben erg verwend met leuke kadootjes”.

Zowel de kinderen als de ouders kijken terug op een hele bijzonder viering en een hele fijne dag. En we willen graag iedereen bedanken die hieraan heeft bijgedragen! Dank jullie wel!

Abel Braakman, Anne Scheltinga, Charlotte van der Linden, Geertje Kuiper, Ilse Schriek, Jonas van Oostveen, Joylien Kende, Julie Chlosta, Jurre Zandstra, Kai Hofstad, Nicholas Hoksbergen, Sander Klein Woolthuis, Tessa Verzandvoort, Thijs Aarninkhof en Tijn Kok.