Jaarthema 2014-2015

jaarthemaboekje2014-2015-2bHet jaarthema is een belangrijke activiteit in onze parochie z.Titus Brandsma. Het idee van zo’n overkoepelend thema is jaren geleden ontstaan in de R.K. parochie Wageningen en is intussen uitgewaaierd over het hele gebied van onze nieuwe Titus Brandsmaparochie. Het jaarthema is een spirituele handreiking naar alle parochianen. In het kader van onze grote parochie kunnen wij binnen het jaarthema meer realiseren dan op kleine schaal ooit mogelijk zou zijn geweest.

Een gekozen jaarthema loopt over twee seizoenen. Wij beginnen op zondag 31 augustus 2014 aan het 1e seizoen van het nieuwe jaarthema. Blij en trots presenteert de werkgroep jaarthema u het nieuwe motto voor de komende twee jaar: “Tussen de Stilte en het Woord“. Het zijn woorden om zachtjes te herhalen. Een zin om bedachtzaam te proeven. Wat moet je daar nu bij bedenken? Hoe gaan we dat invullen?

Als werkgroep Jaarthema hebben we daarover veel nagedacht. Alleen en met elkaar als werkgroep. Zijn er eigenlijk wel teksten te vinden bij zo’n thema? Je snuffelt eens in boeken en in je knipselmap. Allemaal hebben we wel een knipselmap. Een map voor “je weet maar nooit”!
Dan blijken er toch veel teksten bij het motto te passen. Ideeën borrelen op. Een prachtig creatief proces om mee te maken. Er moet nog het nodige werk verricht worden, maar we kunnen u straks aan het begin van het nieuwe seizoen een mooi programma bieden. Mèt natuurlijk een filmcyclus, wandelingen en de pelgrimstocht. De bijna traditionele pijlers bij het jaarthema.

Het nieuwe jaarthema werd op 31 augustus, een vijfde zondag, in een viering te Wageningen geïntroduceerd. Vanaf die dag ligt ook het themaboekje met teksten en mijmeringen voor u klaar in Wageningen, maar ook in uw eigen kerk. Dit boekje is een vast onderdeel van het jaarthema. Een boekje speciaal voor u.

Wij hopen op een prachtige start van het nieuwe jaarthema.

Tot ziens op een van onze activiteiten.
Namens de werkgroep Jaarthema, Toos Ettema

Noot van de webmaster: de meeste jaarthema-activiteiten zullen opgenomen worden in de activiteitenkalender op deze website. Omschrijving beginnend met “jaarthema”.