Parochiereis 2013 – Balkan (vervolg)

Parochiereis 2013 kaartIngekomen informatie van Guido van Dieteren:

Graag wil ik u dit jaar meenemen op een prachtige reis door de Balkan. Of wat preciezer, de landen die deel uitmaakten van het voormalige Joegoslavië: Slovenië, Kroatië, Montenegro, Bosnië/Herzegovina en Servië.

 

 

  • Het zijn landen met een rijke historie, die natuurlijk ook een bijzondere plek hebben gekregen in de recente wereldgeschiedenis.
  • Hier zullen we zien hoe islam en (rooms-katholiek) christendom elkaar ontmoeten en soms ook samengaan.
  • We bezoeken beroemde hoofdsteden als Belgrado, Sarajevo, Ljubljana en Zagreb, maar ook historische plaatsen als Trogir, Split, Dubrovnik en Kotor.
  • Uiteraard zien we de beroemde brug van Mostar, komen we in de Mariabedevaartplaats Medjugorje, varen we door de onderaardse grotten van Postojna, bezichtigen we de joodse synagoge van Novi Sad en wandelen we naar de wereldberoemde watervallen bij het Plitvicemeer.
  • We vertoeven in rustieke havenplaatsjes en ruige bergdorpjes.
  • We wandelen door woeste kloven, rusten op idyllische stranden, trekken door ongerepte wouden en zwemmen in azuurblauwe wateren.
  • We bezoeken Romeinse ruïnes, imposante kathedralen, kleurrijke moskeeën, eeuwenoude kloosters en middeleeuwse kastelen.

Deze geheel verzorgde 15-daagse parochiereis door de Balkan zal gehouden worden van vrijdag 6 september t/m vrijdag 20 september 2013.

Wilt u hierover meer weten? Kom dan geheel vrijblijvend naar de
informatieavond op woensdag 15 mei om 20.00 uur
in de Hal van de Gedachteniskerk, Herenstraat 82 te Rhenen

Vraag om meer informatie bij pastor Guido Dieteren,
telefoon: 0317-619198.
Email: guido.dieteren@casema.nl

of lees de foldertekst elders op onze website