Inzamelen van oude kaarten en munten

Klaas van der Meulen kwam met een idee voor de fondsenwerving voor de verbouwing van de parochiezaal en dat idee wil Janneke Postma met uw hulp in praktijk gaan brengen! Zie hieronder.

Gevraagd: oude ansichtkaarten.
Oude ansichtkaarten van vóór 1965 van Nederland, Nederlands Indië en de overige Nederlandse gebieden, alsmede albums, kleine en grote partijen zijn welkom.
Vooral interesse in dorpsgezichten en oude straatjes van de wat kleinere plaatsen. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht zijn minder interessant maar zijn zeker in trek als er bepaalde buitenwijken op staan.
Verder themakaarten uit de luchtvaart, militair, oude auto’s en bussen, molens, landbouw, reclame enz. Voorwaarde is dat de kaarten van goede kwaliteit zijn, zonder scheuren en vouwen.
Ook oude Juliana munten, guldens uit de periode 1954-1967, rijksdaalders uit de periode 1959-1966 en 10 gulden uit 1970, 1973.
Deze kaarten en munten kunnen we bij een betrouwbare handelaar (bekende van Klaas van der Meulen) inleveren die voor verkoop zorgt en daarna het geld aan ons afdraagt.

Graag zie ik postzakken vol kaarten en klinkende munt verschijnen op de stoep van mijn huis!

(Voor de opslag van deze artikelen hebben we een veilige plaats gevonden, niet bij mij thuis)

Janneke Postma,
Selterskampweg 23.