Vrijwilliger van het jaar 2011: Timo Harmsen

Timo Harmsen vrijwilliger van het jaar

Timo Harmsen is op zondag 19 juni, tijdens de High Tea voor vrijwilligers, uitgeroepen tot vrijwilliger van dit jaar voor onze gemeenschap. Timo heeft sinds 2004 gewerkt aan onze website: www.rkkerkbennekom.nl.

Deze website is destijds door Timo opgezet met instemming van het toenmalige bestuur. Het doel was om de communicatie binnen onze gemeenschap, naast het parochieblad te bevorderen. In al die tijd was Timo de webmaster en heeft hij tevens de redactie gevoerd over de website. Binnenkort zal Timo het webmasterschap overdragen aan Henny de Nijs en de webredactie gaat over naar de huidige redactie van het parochieblad.
Behalve zijn werk voor de website leverde hij talloze kritische bijdragen over de koers van kerk en parochie, via artikelen in het parochieblad en op de website, via verwijzingen naar interessante ontwikkelingen elders, en door actieve betrokkenheid bij het organiseren van de weerbaarheid binnen de lokale parochiegemeenschap.

Wij zijn allen Timo heel erg dankbaar voor zijn niet aflatende inzet.

Werkgroep Attent op talent
(Marian Bolscher, Truus Appelman, José van der Meulen, Miranda Meuwissen)

2 antwoorden op “Vrijwilliger van het jaar 2011: Timo Harmsen”

  1. Ik spreek graag mijn bewondering uit voor de wijze waarop Timo Harmsen al die jaren de website van de RK Kerk Bennekom heeft onderhouden. De nominatie ‘Vrijwilliger van het jaar’ is een perfecte bekroning voor al zijn energie en de inzet om te communiceren binnen de MVRgemeenschap.
    Timo, bedankt!

  2. Ik heb grote bewondering Timo Harmsen omdat hij goed overdacht over hetgeen hij ging schrijven. Diverse stukken heb ik gelezen en herlezen. Zijn visie vloeit voort uit het Tweede Vaticaans Concilie. Hij zou graag zien dat de geloofsgemeenschappen zich meer weerbaar opstellen. De meeste katholieken laten hun oor hangen naar de bisschoppen die Vaticanum II van ons hebben gestolen voor hun eigen glorie.
    Er zijn voorbeelden van geloofsgemeenschappen die een rechtspersoon naar burgerlijk recht hebben opgericht in hun parochie. Het R.K. Kerkrecht verbiedt dit n.l. niet maar moedigt dit aan als het een geloofsgemeenschap ten goede komt.
    Dus, Timo, er is nog hoop!
    Bedankt voor je inspirerende stukken.

Reacties zijn gesloten.