Solidaridad – collecte ‘op weg naar goed goud’

Tijdens de Tweede Adventsviering op 4 december vragen wij uw aandacht en bijdrage voor het werk van Solidaridad.

Solidaridad heeft als doel armoede te bestrijden via een duurzame economie. Dit doet Solidaridad door boeren of arbeiders te trainen in nieuwe technieken, coöperaties op te zetten en te zorgen voor een eerlijke prijs voor producten. Solidaridad richt (fairtrade) keurmerken op zodat handelaren, bedrijfsleven en consumenten die eerlijke producten kunnen kopen.
In 2010 is Solidaridad gestart met de campagne “Op weg naar goed goud”, waarin ze aandacht vraagt voor de mijnbouwers in de groot- en kleinschalige mijnbouw. Goudwinning is onlosmakelijk verbonden met sociale en ecologische misstanden. Solidaridad ondersteunt kleinschalige individuele mijnbouwers zodat zij zonder gevaar voor eigen leven en natuur kunnen werken én zorgt ervoor dat ze een eerlijke prijs ontvangen. Daarnaast ontwikkelt Solidaridad een duurzaam model dat de sociale en milieuomstandigheden in de grootschalige mijnbouw verbetert.

De campagne heeft het afgelopen jaar heel wat vruchten afgeworpen. Net als bij koffie is de weg naar duurzaam goud lang. Daarom werkt Solidaridad verder aan een goudprogramma dat zich met nieuwe middelen, mensen en ideeën sterk ontwikkelt tot een initiatief waarin mijnbouwers en de juwelensector kunnen laten zien dat het ook anders kan. Ook kerken spelen een toonaangevende rol in het verzet tegen een economie die door onverantwoorde mijnbouw de mens en het milieu vernielen in plaats van te koesteren. Voor meer inhoudelijke informatie over deze campagne verwijzen wij u graag naar de speciale campagnewebsite: http://www.opwegnaargoedgoud.nl/.

Met uw bijdrage kan Solidaridad haar werk voortzetten en werken aan betere omstandigheden voor mens en milieu bij de winning van goud in Colombia en andere ontwikkelingslanden

U kunt de goudmijnwerkers ook steunen door dit unieke armbandje ontworpen door Bibi van der Velden te bestellen. Bestel vandaag nog: www.opwegnaargoedgoud.nl/steun-goed-goud-en-krijg-een-uniek-armbandje.