Activiteitenkalender

Activiteiten Informatie

 • ma
  16
  okt
  2017

  Wereldmaaltijd op Wereldvoedseldag

  18:00 uur

  MVR kerk Parochiezaal

  Op 16 oktober, wereldvoedseldag, vraagt de FAO (Voedsel-en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties) jaarlijks wereldwijd aandacht voor voedselzekerheid in de wereld. De FAO is een organisatie die tot doel heeft om de honger in de wereld te bestrijden.
  Bij een ‘Wereldmaaltijd’ eet één persoon niet meer voedsel dan beschikbaar is bij een eerlijke mondiale voedselverdeling. Wie zich bij een ‘Wereldmaaltijd’ een sober of karig maal voorstelt zal zich verbazen: het is een ruime, smakelijke en voedzame maaltijd die uit drie gangen kan bestaan!
  Op tal van plekken worden ‘Wereldmaaltijden’ georganiseerd. Dit jaar wil de oecumenische werkgroep sobere maaltijd ook in Bennekom heel graag zo’n maaltijd organiseren.
  Tijdens onze ‘Wereldmaaltijd’ kan iedereen ervaren dat de aarde genoeg voedsel voortbrengt voor iedereen. Honger in de wereld is geen gevolg van gebrek, maar van ongelijke verdeling. De ‘Wereldmaaltijd’ bevat biologisch geteelde producten uit eigen regio en importingrediënten waarbij zoveel mogelijk rekening is gehouden met eerlijke handel.
  Tijdens de maaltijd is er veel ruimte voor ontmoeting, bezinning en informatie.
  Leiding: Nicole Bischoff, Truus Appelman, Hans Egberts en Mieke van Oostveen.
  Datum: maandag 16 oktober, aanvang maaltijd: 18.00 uur, plaats: parochiezaal MVR kerk.
  Opgave: truusapp@xs4all.nl , tel: 414943