Activiteitenkalender

Binnen en buiten de MVR gemeenschap vinden de volgende activiteiten plaats:

Upcoming | Archive: 2017 2016 2015 2014 2013
 • zo
  17
  sep
  2017

  MVR60: Viering 'Mozes'

  10:00 uur

  in de kerk

  In de Chagall expositie worden ook wer-ken getoond met “Mozes” als thema. In deze speciale viering geeft Ben Piepers een extra verdieping aan deze werken.

 • zo
  17
  sep
  2017

  MVR60: Opening Chagall expostitie

  in de kerk

  “De klokken van Chagall” is een rond-reizende expositie die voor een viertal weken in onze kerk neerstrijkt.
  Tijdens de opening wordt een inleiding gegeven door Pieter Zuidema van Chagall-Galerie Wuyt. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Mark Snitselaar (klarinet) die een deel van de Messiaen ten gehore brengt.

 • di
  03
  okt
  2017

  MVR60: Jesus uit de kunst

  De ontwikkeling van het beeld van Jezus Christus in de Westerse kunst laat een spanningsboog zien tussen goddelijk en menselijk, tussen het mysterie en concrete invulling. In de handen van mensen krijgt Jezus vele gestalten… In de presentatie volgen we de kunsthistorische lijn van het Jezusbeeld met ruimte voor meditatief zoeken naar zijn verbeelding, die jou inspireert.
  Inleiding: Ben Piepers.

 • wo
  04
  okt
  2017
  zo
  08
  okt
  2017

  Jaarthema: Bedevaart naar Kevelaer

  Kevelaer

  Voor de organisatie van overnachtingadressen is het nodig dat u zich vóór 20 juli opgeeft.

  JAARTHEMA: seizoen 2017-2018     -     BEDEVAART NAAR KEVELAER

  In 2012 en 2013 ging onze parochiële bedevaart te voet naar Kevelaer. De daarop volgende jaren gingen we naar Handel, Wittem en Scherpenheuvel. In 2017 gaan we van  4 tot 8 oktober ’s middags, opnieuw naar Kevelaer.
  We vertrekken te voet en met de auto, om uiteindelijk gezamenlijk in Kevelaer aan te komen.

  We vertrekken op 4 oktober ’s ochtends om 9.00 uur van uit onze eigen Maria-bedevaartskerk; Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming in Renkum. In de 17e en 18e eeuw kwamen pelgrims uit West Nederland per schip naar Wageningen en legden van daar de laatste 87 km te voet af.

  Onze tocht volgt zoveel mogelijk deze historische route.

  "meer info in dit document"

 • di
  17
  okt
  2017

  MVR60: Maria in beeld

  Maria, Moeder van onze Heer Jezus en Moeder van alle gelovigen, is de eeuwen door op vele manieren in beeld gebracht, in schildering, mozaïek en beeldhouwwerk. Die ontwikkeling vanaf de 3e eeuw tot heden, in het Oosten en het Westen, wordt aan de hand van een presentatie met beeldmateriaal door Mgr. Woorts toegelicht.
  De rijke betekenis van de iconografie van Maria zal haar betekenis voor ons hopelijk nog meer doen toenemen.

 • zo
  29
  okt
  2017

  MVR60:Titusviering

  10:30 uur

  in de kerk

  In het kader van het 60-jarig bestaan van de geloofsgemeenschap van Bennekom, wordt de Titusviering gehouden in de kerk van Bennekom. Het pastoraal team zal in deze viering voorgaan.

 • zo
  29
  okt
  2017

  MVR60: Kinderoogstmiddag

  in de middag

  in de tuin van de kerk

  Op deze zondag oogsten de kinderen de pompoenen die in het voorjaar zijn gezaaid en gepland en die de hele zomer de tijd hebben gehad om te groeien. De opbrengst wordt verzameld en gebruikt voor het bereiden van een heerlijke soep die geserveerd wordt tijdens de gezamenlijke maaltijd op het slotfeest.

 • za
  04
  nov
  2017

  MVR60: Slotfeest

  Het slotfeest heeft een informeel karakter met een gezamenlijke maaltijd, podium voor optredend muzikaal talent en een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje en, wie weet, zelfs een dansje.
  Ook hierbij is er voor gekozen dat in onze eigen, vertrouwde kerk vorm te geven.

 • zo
  05
  nov
  2017

  MVR60: Alexanderschoolviering

  10:30 uur

  in de kerk

  De viering van de Alexander-school is de laatste activiteit van het lustrum. Deze altijd al feestelijke viering sluit op gepaste wijze het lustrumjaar af met een blik naar de toekomst. Want zoals we allemaal weten, ligt die bij de jeugd…