Activiteitenkalender

Binnen en buiten de MVR gemeenschap vinden de volgende activiteiten plaats:

Upcoming | Archive: 2017 2016 2015 2014 2013
 • zo
  29
  okt
  2017

  MVR60:Titusviering

  10:30 uur

  in de kerk

  In het kader van het 60-jarig bestaan van de geloofsgemeenschap van Bennekom, wordt de Titusviering gehouden in de kerk van Bennekom. Het pastoraal team zal in deze viering voorgaan.

 • zo
  29
  okt
  2017

  MVR60: Kinderoogstmiddag-geannuleerd

  geannuleerd

  Alle courgettes en pompoenen zijn inmiddels geoogst. De kinderoogstmiddag gaat dus niet door. 

  Graag tot op het slotfeest zaterdag 4 november.

   

  Op deze zondag oogsten de kinderen de pompoenen die in het voorjaar zijn gezaaid en gepland en die de hele zomer de tijd hebben gehad om te groeien. De opbrengst wordt verzameld en gebruikt voor het bereiden van een heerlijke soep die geserveerd wordt tijdens de gezamenlijke maaltijd op het slotfeest.

 • di
  31
  okt
  2017

  Voorlichtingsbijeenkomst over KBO Ede-Bennekom

  19.30 - 21.30 uur

  parochiezaaltje

  Seniorenorganisatie KBO Ede-Bennekom organiseert eind oktober voorlichtingsbijeenkomsten over de KBO voor 50 plussers uit de gemeente Ede. De KBO heeft senioren veel te bieden en iedereen is van harte welkom om persoonlijk kennis te maken met dit aanbod.
  zie verder het nieuwsbericht

 • za
  04
  nov
  2017

  MVR60: Slotfeest

  18:30 uur

  in kerk en zaaltjes

  Zaterdag 4 november 18:30 uur willen we met u tijdens een slotfeest de periode van MVR60 jubileumactiviteiten afsluiten.
  De courgettes en pompoenen, welke door de kinderen in de kerktuin als kleine plantjes zijn geplant, zijn verwerkt tot iets lekkers!
  De avond wordt opgeleukt met muziek en (samen)zang, veel lekkernijen èn de verloting van de paaskaars; onze “uitgestelde” traditie van de Parochiedag”.
  Loten hiervoor kunt u kopen na de twee komende vieringen èn tijdens de feestavond.
  Kosten: 1 euro per stuk of 6 voor 5 euro.

 • zo
  05
  nov
  2017

  MVR60: Alexanderschool Gezinsviering

  10:30 uur

  in de kerk

  Gezinsviering met Alexanderschool en afsluiting MVR 60 lustrum

  Op zondag 5 november is er weer de jaarlijkse gezinsviering met de Alexanderschool, om 10.30 uur in de MVR-kerk aan de Heelsumseweg.
  Dit jaar is de viering een beetje extra feestelijk, omdat het meteen de afsluiting is van het 60-jarig bestaan van onze kerk. Veel kinderen van school zullen een bijdrage leveren aan deze viering, die als thema heeft “Kom je ook in de kring?”. Wij houden altijd plekje vrij in onze kring en aan onze tafel zodat iedereen mee kan doen. Daarom delen we deze zondag samen Turks brood. Iedereen is welkom, van jong tot oud!

  De tweede collecte is dit jaar door de kinderen van groep 8 uitgekozen:  "hetvergetenkind"

  Er is een klein aandenken voor iedereen die mee komt vieren en na afloop mogen de kinderen weer bolletjes planten in de bloembak van de kerk.

  Een heel groot kinderkoor zou mooi zijn om de viering extra feestelijk te maken!
  Wie komt er speciaal voor deze viering meezingen met het kinderkoor? Kinderen vanaf groep 4 zijn welkom. Je mag natuurlijk bij het kinderkoor blijven als je het leuk vindt, maar je mag ook alleen deze viering meezingen.

  De repetities zijn op donderdag tussen de middag, in het kleutergebouw van de Alexanderschool. Breng je je eigen eten en drinken mee?
  En misschien je vader of moeder, als die piano kan spelen en tijd heeft?

  Tot 5 november!

  Mariëtte Haver, Marieke Kok, Rita van Doesum, Viviane Ampt, Gertie Savelkoul en pastor Hans Lucassen

 • vr
  10
  nov
  2017

  Moment van gedenken Bennekom

  19:30 uur

  Oude kerk, daarna begraafplaats

  Een sfeervol verlichte begraafplaats. Mensen die met een brandend kaarsje hun weg zoeken naar het graf van een geliefde. Om hem/haar te gedenken.

  De samenwerkende kerken in Bennekom nodigen iedereen uit die op deze manier een geliefde willen gedenken op de Gemeentelijke Begraafplaats in Bennekom. Vrijdag 10 november begint dit moment van gedenken om 19.30 uur in de Oude Kerk aan de Dorpsstraat met een stilte, muziek en een woord van herinnering.

  Daarna verlaten wij met brandende kaarsjes de kerk om naar de begraafplaats te gaan. Daar wordt op verschillende plaatsen stil gestaan om iedereen de gelegenheid te geven de kaarsjes op het graf van de geliefden te zetten.

  Bij een groot hart van kaarsen krijgen zij van wie de geliefden gecremeerd zijn alle gelegenheid te gedenken door hun kaarsje in het hart neer te zetten. Tijdens de wandeling over de begraafplaats zal er steeds muziek te horen zijn.

  Bij terugkomst in de Oude Kerk is er koffie en thee en alle gelegenheid met elkaar na te praten.

 • za
  11
  nov
  2017

  St Maarten optocht

  17:15 uur

  Sfeervolle lampionnetjes in het donker: Sint Maarten optocht

  Herfst in het land betekent ook dat de St. Maarten lampionnenoptocht zich bijna aandient. De optocht is dit jaar op zaterdag 11 november om 17:15 uur.

  De optocht is bedoeld voor kinderen van 2 tot en met 8 jaar, maar oudere kinderen mogen natuurlijk ook gezellig meelopen.

  De optocht begint direct om 17.15 uur in de kerk aan de Heelsumseweg te Bennekom. Vervolgens lopen we in een lange stoet achter Sint Maarten op zijn paard naar het veld bij het Papenpad. Daar luisteren we samen naar het verhaal van Sint Maarten dat heel boeiend wordt verteld en uitgebeeld.

  Zoals elk jaar is het ook nu niet de bedoeling om personenauto’s op het plein voor de kerk te parkeren. Het plein wordt vrijgehouden voor de start van de optocht. Parkeren bij Supermarkt Plus is een goede optie. Bij slecht weer zijn laarzen raadzaam (of wordt het binnen in de kerk gevierd).

  Alvast een hele leuke Sint Maarten toegewenst!
  Werkgroep gezinsviering

 • di
  14
  nov
  2017

  Interkerkelijke koffieochtend

  9:15 - 11:30 uur

  de Brink, Brinkstraat 39, Bennekom

  Dinsdag 14 november 2017 wordt er weer een “Koffieochtend” georganiseerd door een werkgroep van vrouwen uit Bennekom met verschillende kerkelijke achtergronden.
  Spreekster: Marianne Grandia
  Thema: “Dansen in de regen”
  Koor: Sisters uit Veenendaal
  Plaats: Gemeentecentrum de Brink
  Brinkstraat 39, Bennekom. Tel. 415621
  Tijd: 9.15 – 11.30 uur

  Uiteraard is er ook samenzang en gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen.
  Er is kinderoppas aanwezig.
  Er is een tafel met boeken van Marianne Grandia.
  Entree: collecte ter dekking van de kosten.
  Voor nadere informatie kunt u bellen mailen naar: Gerda de Nooij tel. 416178 of email: gerdadenooij@gmail.com of naar onze website: www.koffieochtendbennekom.nl

 • do
  16
  nov
  2017

  Geloven in Duurzaamheid

  20:00 - 22:00 uur

  bibliotheek van Wageningen

  Geloven in Duurzaamheid

  Op donderdag 16 november a.s. organiseert de interkerkelijke werkgroep Kerk en Schepping in de bibliotheek van Wageningen aan de Stationsstraat van 20.00 tot 22.00 uur een dialoog tussen vertegenwoordigers uit de wetenschap, uit de kerken en uit de lokale politiek. Het thema van de avond is ‘Geloven in Duurzaamheid’.  Wat bezielt en inspireert mensen om van duurzaamheid een belangrijk issue te maken?

  Klaas van Egmond, professor Duurzaamheid aan de Universiteit Utrecht, ex directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving, antroposoof en alumnus van de Wageningse Universiteit, zal een inleiding  houden over de relevantie van Laudato Si, de encycliek van Paus Franciscus over Duurzaamheid, voor het maatschappelijke en politieke debat en handelen betreffende duurzaamheid.  O.a. mw. Lara de Brito, wethouder Groen Links met de portefeuille zorg, onderwijs, cultuur en klimaat in Wageningen en RK pastoor Henri ten Have zullen op de inleiding reageren. 

  U bent van harte uitgenodigd voor deze bijzondere avond.

  Interkerkelijke werkgroep Kerk en Schepping