Terugkoppeling diaconiezondag 12 februari

Eenmaal per jaar wordt er in een zondagsviering speciaal aandacht besteed aan onze activiteiten in de diaconie. Met het diaconieberaad, ons koor Arsis en voorganger Hans Lammers vroegen we op 12 februari aandacht voor ‘er zijn voor een ander’, met deze keer ook iets nieuws.
Zoals u weet zijn er namens de geloofsgemeenschap allerlei werkgroepen actief in de diaconie, bijvoorbeeld MOV met de vastenactie en onze straatkinderen in Bolivia, Caritas die dankzij onze gulle collectegaven enkele minder bedeelden tijdelijk kan bijstaan in financiële nood, en de bezoekgroep die mensen broodnodige aandacht geeft. Deze en andere werkgroepen presenteerden zich na de viering bij de koffie achterin de kerk, zodat parochianen een praatje konden maken met de mensen die ook namens hen dit werk doen.
De meeste mensen willen best af en toe wat voor een ander doen, maar niet iedereen wil zich binden aan zo’n werkgroep. Met het oog hierop was er dit jaar achterin de kerk een soort markt voor eenmalige kleine klusjes van een paar uur, waarmee je een ander blij maakt. Van planborden kon je kaartjes pakken met een concrete taak op zorgboerderij de Willemshoeve zoals “dinsdagmiddag 14 maart tochtje op de duofiets”, of bij Machtella “donderdagavond 9 maart iemand in rolstoel van en naar koorrepetitie brengen”. Hapklare brokjes diaconie. Een verheugend aantal parochianen vulden hun naam in op zo’n kaartje en deden het in een bus.
Pater Hans Koenen stelt ons in zijn preek wel eens de vraag: “Wat betekent onze lokale geloofsgemeenschap voor anderen om ons heen? Wat zou Bennekom missen, als onze geloofsgemeenschap er niet meer zou zijn?” Daarop gaven nu dus weer een aantal parochianen hun concrete antwoord.

Laurens Beerepoot, vz. diaconieberaad