Opbrengst kledingactie Mensen in Nood 2016

De kledinginzameling van Mensen in Nood die op zaterdag 9 april werd gehouden, heeft bijna 500 kilo kleding opgebracht. Dat is aanzienlijk minder dan vorig jaar, maar we zijn er toch heel tevreden over. (2015: 600 kilo; 2014: 800 kilo).
Wellicht ligt de oorzaak in het feit dat we momenteel leven in een wat moeilijkere tijd. Daarnaast zijn er de laatste tijd heel veel kledinginzamelacties voor goede doelen. In dat licht gezien is het toch weer een hele goede opbrengst. Al met al betekent het een mooie bijdrage aan het ontwikkelingsproject van Mensen in Nood in Bangladesh, waar voorzieningen worden gerealiseerd om mensen een veilig heenkomen te bieden bij overstromingen. Door de overstromingen verdrinken daar jaarlijks duizenden mensen; heel actueel, want op dit ogenblik zijn er in Bangladesh weer grote overstromingen.

Mensen in Nood wil vooral ook namens de bewoners van deze gebieden, iedereen die door het brengen van kleding hieraan heeft bijgedragen, heel hartelijk bedanken.

Het ligt in de bedoeling om volgend jaar rond deze tijd weer een inzameling te houden. Om de actie ook dan weer tot een succes te maken, wordt iedereen gevraagd om vanaf nu alweer de kleding hiervoor te bewaren.

Willemien de Groot