Hulp aan Bolivia helpt – 2016

mov-bolivia-148-logo‘Uw berichten zijn altijd zo motiverend’, begint Patricia Beltrán haar e-mail. ‘De situatie hier in El Alto is niet altijd makkelijk, maar de meisjes en jonge vrouwen hebben de kracht om vooruit te komen en het feit dat er vrienden in Nederland zijn die ons steunen helpt ons om verder te gaan. Steeds zoeken we wegen om voor de meisjes meer kansen te creëren in het leven voor een betere toekomst.’

Uit haar e-mails blijkt steeds weer dat het behalve de financiële steun ook belangrijk voor hen is dat ze er niet alleen voor staan, maar dat er mensen heel ver weg om hen geven.

De meisjes en jonge vrouwen die worden opgevangen in de huizen van ENDA zijn veelal gevlucht voor huiselijk geweld en misbruik. Ze hebben geen veilige plek meer, niemand om te vertrouwen. Gelukkig kunnen ze terecht in casa Minka en casa Fraternidad, waar een professioneel team hen helpt de traumatische ervaringen te verwerken. Met therapie wordt langzaam hun zelfvertrouwen en zelfrespect weer opgebouwd. Ook wordt er geprobeerd toch weer een constructieve dialoog met de familie aan te gaan. Naast therapieën en scholing wordt er ook gewerkt aan integratie in de maatschappij. ENDA heeft een eigen handwerkplaats en bakkerij, waar de meisjes een opleiding krijgen en, nog belangrijker, een goede werkhouding aanleren, teamwork, beslissingen nemen, nauwkeurigheid en respect voor de regels. Eind 2015 hebben we met een gift van €5000,- ENDA kunnen helpen om een industriële oven en deegmengmachine aan te schaffen voor de bakkerij. Het werk is nu veel efficiënter, er kunnen meer meisjes deelnemen aan het arbeid leerproces. Dankzij een contract voor de productie van 6000 kilo amandelkoekjes per maand kan de werkplaats zichzelf in stand houden en is er een kleine vergoeding voor de deelnemers. Ook het komende jaar hopen we ze te kunnen helpen waar ze zelf de financiële middelen niet hebben. Helpt u ons helpen?

Uw bijdragen zijn in betrouwbare handen en komen volledig ten goede aan onze jongeren in El Alto.

hulp-aan-bolivia-helpt-2016